100 yılı aşan tecrübe ve belirlediğimiz yüksek kalite standartları daima sağlıklı ve en lezzetli ürünleri üretebilmek için bizlere yol gösteriyor
Sürdürülebilirlik İş Raporu

Başkan'dan Mektup

Önümüzdeki birkaç sayfada oldukça basit bir öykü okuyacaksınız. Yıllar boyunca tahılları, domatesleri ve kakaoyu makarna, ekmek, sos ve bisküviye dönüştüren İnsanların bağlılık öyküsüdür bu. Bu Barilla’nın öyküsüdür. 1877 yılından beri buğdayın yolculuğuna eşlik eden İtalyan aile şirketinin Ve her şeyin ötesinde yaşamlarının birçok anını Barilla ürünleri ile zenginleştirmeyi seçen İnsanların öyküsü.



Üretimimizde eksikliğine katlanamayacağımız tek bileşen Kalite’dir. Bu kavram, iş yaparken her zaman peşinde koştuğumuz bir özelliktir ve bunu devamlı olarak sağlayan da bizimle çalışan İnsanların "Teknik Bilgisi"dir. Ve bu da lezzet, güvenlik ve esenliğe dönüşür. Bugünse gıda talep edenler açısından “onlara iyi gelmesinin” yanı sıra “Gezegene de iyi gelmesi” yani birey ve genel olarak toplum için daha iyi bir geleceğe katkı sağlaması gibi daha büyük bir farkındalık düzeyi de ekleyebiliriz bu tanıma. Kalite’nin bu daha geniş anlamında da, Barilla her zaman İnsanların yanındadır.

Şirketimizin ürettiği bir ürünü seçen herkes, biz ve bizim için çalışan İnsanların sahip olduğu aynı güçlü inançla bu seçimi yapabilmelidir. İşte bu nedenle fabrikalarda ve tedarik zinciri boyunca neler meydana geldiğini paylaşma ihtiyacı hissettik. Her adım Barilla’nın bu hayalini gerçekleştirmeye katkı sağlar: “İnsanlara, kendi çocuklarımıza vereceğimizi vermek”. Bu sadece sözde kalan değil, bir aile tarafından nesillerdir el üstünde tutulan bir hayaldir. Ve günümüzde çantada keklik olarak görülmemesi gereken bir güven duygusu içerir.

İşte biz bu güveni günbegün canlı tutmaya çalışıyoruz. Sadece bizden öncekilere duyduğumuz saygıdan değil ama aynı zamanda yarının dünyasına ve onu miras alacak ve daha iyi hale getireceklere duyduğumuz inanç yüzünden. Bugün çalışırken ortaya koyduğumuz cesaret, yarının yaşam Kalitesi için ektiklerimizdir. Geri kalanını ise hammaddenin öyküsünün başladığı yer olan Dünya bize öğretir: kışın şiddeti ile savaşan küçük buğday tohumu filizlenmeye başlar.

Sürdürülebilirlik İş Raporu pdf'ine ulaşmak için tıklayınız.