100 yılı aşan tecrübe ve belirlediğimiz yüksek kalite standartları daima sağlıklı ve en lezzetli ürünleri üretebilmek için bizlere yol gösteriyor
Haber Detay
02 MAYIS 2018 - İstanbul

Barilla, gençlerle buğdayın makarnaya dönüşüm hikayesini paylaştı

Gastronomi camiasının merakla beklediği Ulusal Aşçılık Kampı, küresel gıda lideri Barilla’nın desteği ile kapılarını açtı. Aşçılık Okulu Mezunları Derneği’nin (AŞOMDER) “Daha güçlü bir aşçılık için!” sloganıyla 4'üncüsünü düzenlediği organizasyonun ilk günü Barilla, Türkiye’nin dört bir yanından katılan genç şefler için düzenlediği "Makarna Konferansı" ile buğdayın makarnaya dönüşüm hikayesini paylaştı.

Türkiye genelinde 56 üniversitede gastronomi, mutfak sanatları ve aşçılık programında okuyan 230 öğrenci, 70 öğretim görevlisi ve şef 4’üncü kez Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER)’in Ulusal Aşçılık Kampı’nda buluştu. Bolu Mengen'de Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortaklığıyla yapılan kamp, küresel gıda lideri Barilla’nın düzenlediği “Makarna Konferansı” ile kapılarını açtı.

Aşçılar diyarında bir haftaya yayılan etkinlikte Barilla, buğdayın makarnaya dönüşüm hikayesini tüm süreçleriyle belgesel eşliğinde genç şeflere aktardı. Konferansta Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel, makarnanın temel özellikleri ile kaliteli makarnanın püf noktalarını katılımcılarla paylaştı. Teorik eğitimlerin ardından tezgahın başına geçen genç şefler, eğitmenleri öncülüğünde Barilla Tagliatelle ve Selezione Oro Chef Casarecce makarnalarla Akdeniz mutfağının en gözde iki lezzetini pişirerek öğrendiklerini deneyimleme fırsatı buldu.


Ulusal Aşçılık Kampı’nın final etkinliklerinin gerçekleştirileceği 28 Nisan Cumartesi günü, Barilla Executive Chef’lerinden Fabio Foltran, enfes tarifleriyle tüm gün ziyaretçilere lezzet şöleni yaşatacak.